Marc van Roon

NEW CD OUT NOW

Buy now cd

Upcoming projects

Goois Jazzfestival - Spant,
Bussum (The Netherlandse)

19 March 2016

Tineke Postma met band

Laten we het maar een roeping noemen. Tineke Postma was nog maar een kind toen ze besloot om jazzsaxofoon te gaan spelen. Het feit dat zij op jeugdige leeftijd al meer naar jazzalbums van haar ouders luisterde – Miles Davis: ‘Round About Midnight! - dan naar popplaatjes getuigt van haar vroege verliefdheid op het genre. Toen zij naar het Conservatorium van Zwolle ging, had ze ook al een andere beslissing genomen: zij wilde de kost gaan verdienen met saxofoonspelen. En dat deed Postma. Nadat zij cum laude was afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam verraste zij de wereld door zich te ontwikkelen tot één van de meest bejubelde en succesvolle jazzmuzikanten die Nederland ooit heeft gekend. In 2015 is zij vereerd met de Boy Edgarprijs, de meest prestigieuze jazzonderscheiding van Nederland.

Postma’s laatste CD was Sonic Halo, een album dat zij opnam met haar mentor Greg Osby en een ongelooflijke ritmesectie die bestond uit pianist Matt Mitchell, bassist Linda Oh en drummer Dan Weiss. Postma: “Het opnemen van Sonic Halo bleek een belangrijke stap in mijn carrière te zijn. Het was echt een positieve uitdaging – en dat is precies het gevoel dat het beste in mij naar boven haalt.”

Sonic Halo en de Boy Edgarprijs markeren het begin van een nieuwe fase in de carrière van Tineke Postma. The jury van de ‘Boy Edgar’ prijst haar kwaliteiten als bandleider: ‘vanwege haar respect voor andermans kunnen, heeft ze in haar eigen groepen een ontvankelijke en derhalve natuurlijke autoriteit. Dat betaalt zich uit in ieders muzikale bijdrage en trekt haar ensembles ongetwijfeld naar een nog hoger niveau.’ Ook haar talenten als componist worden geroemd: ‘zij beschikt over meer dan voldoende eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten verder te ontwikkelen en te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz’.

Samenstelling:
Tineke Postma - zang
Marc van Roon - piano
Frans van der Hoeven - bas
Martijn Vink - drums

www.tinekepostma.com

bron: http://www.gooisjazzfestival.nl/programma/_408____NL